KYK Faaliyetlerine 2016 Yılında 1 Milyon 312 Bin 86 Öğrenci Katıldı



Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı  Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) 2016 yılında gençlerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen faaliyetlere 1 milyon 312 bin 86 öğrenci katıldığını duyurdu.KYK'nın sitesinde yer alan açıklama şöyle;

"İnsani Değerlere Önem Veren Bir Gençlik Yetişiyor"

   Milletine ve topraklarına bağlı, insani değerlere önem veren, çevre dostu, tüketen değil üreten bir gençlik idealiyle düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere 2016 yılında 873 bin 290 öğrenci katıldı.
"KYK Akademi’ye 369 Bin 682, ‘Akademi Buluşmaları’na 42 Bin 840 Öğrenci Katıldı"
   Gençlerin üniversite sonrası hayata daha donanımlı bir şekilde başlayabilmesi, geçmişini yakından tanıyabilmesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkarak geleceğin Türkiye’sini inşa edebilecek bir donanıma kavuşması amacıyla düzenlenen “KYK Akademi”ye 2016 yılında 369 bin 682 öğrenci katıldı.
2016 yılında bu çerçevede düzenlenen “Akademi Buluşmaları”na da 42 bin 840 öğrenci katıldı.

"Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Yoğun İlgi Gördü"
   Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK’lı gençlere dini, manevi ve kültürel değerlerimizi aktarmak, tarih bilinci kazandırmak, edebiyat ve medeniyete dair farkındalık oluşturmak, Türkiye ve dünyadaki güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve vefat etmelerine rağmen ürettiği eser ve verdiği mesajlarla kalıcı izler bırakan büyüklerimizi hatırlatmak amacıyla Çınaraltı Gençlik Söyleşileri düzenliyor.
Medeniyet ve milli kimlik bilinci oluşturmak amacıyla 78 ilde düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri”ne 2016 yılında 105 bin 118 öğrenci katıldı. 

"Geleceğin Sanatçıları KYK’da Yetişiyor"
   Yerel motiflerle gelişen, edindiği eğitim ile dünyadaki akranları ile yarışan bir gençlik idealiyle tüm yurtlarda düzenlenen dil, Türk-İslam sanatları, tasarım, müzik ve görsel sanatlar kurslarına 2016 yılında 90 bin 142 öğrenci katıldı. 

"KYK,  Spor Turnuvalarıyla Sağlıklı Nesiller Yetişmesine Öncülük Ediyor"
   Gençlerin spora olan ilgisinin arttırılması, spor sayesinde gençlerin ruh ve beden sağlığının geliştirilmesi, gençler arasındaki iletişimin arttırılarak kardeşlik, dostluk ve hoşgörü anlayışının yaygınlaşması amacıyla düzenlenen “KYK Turnuva”ya 2016 yılında 69 bin 114 öğrenci katıldı. 

"Din ve Değerler Eğitimi Kurslarına 64 Bin 965 Öğrenci Katıldı"
   Öğrencilerin manevi dünyalarında iç huzuru yakalayabilmeleri ve sahih dini bilgiyi öğrenebilmeleri için düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla yapılan protokol çerçevesinde yürütülen din ve değerler eğitimi kurslarına 2016 yılında 64 bin 965 öğrenci katıldı. 
"KYK Yurtlarında Onlarca Değişik Alanda Atölye Çalışmaları Gerçekleştiriliyor"
   Edebiyattan sinemaya, tarihten ilahiyata, psikolojiden sosyolojiye, adab-ı muaşeretten Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl’a uzanan geniş bir yelpazede gençlere entelektüel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunan ve tüm yurtlarda uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışmalarına 2016 yılında 45 bin 749 öğrenci katıldı.

"KYK’lı Gençler, Dedelerinin Dilini Öğreniyor"
    Kökleri geçmişe dayanan bir medeniyetin tarihi mirasçısı olan gençlerin geçmişle gelecek arasında köprü kurmasına imkân vermek amacıyla yurtlarda düzenlenen Osmanlıca kurslarına 2016 yılında 10 bin 739 öğrenci katıldı.


kaynak:kyk.gov.tr
TAG