Kamu-Sen'den Sadece Hakim Savcılara Yapılan Zamma Tepki


   Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hakim ve Savcılara yapılması planlanan maaş zammına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu,Kamu-Sen internet sitesinde yer alan habere göre “Bu olumlu bir karardır ancak tüm memurlar ve emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Şayet genişletilmezse, eksik ve adaletsiz bir uygulama olarak akıllarda kalacaktır” dedi.

  Genel Başkan İsmail Koncuk, açıklamasının devamında şunları söyledi.

“Birkaç gündür basın yayın organlarında, çıkarılacak bir Kanun Hükmünde Kararname ile hâkim ve savcılara ödenmekte olan özel hizmet tazminatının derecelere göre artırılacağı ve 1. sınıf hâkim ve savcıların maaşlarına 2 bin 700 liraya ulaşan miktarda bir artış sağlanacağı yönünde haberler yer almaktadır. Hâkim ve savcılarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin arzusudur. Ancak talebimiz, bütün kamu görevlilerinin ekonomik sorunlarının çözülmesi yönündedir.
Yapılması planlanan tazminat artışından halen görevde bulunan 11 bin 116 hâkim, 4 bin 828 savcı olmak üzere 15 bin 944 yargı mensubu yararlanacaktır. Buna karşın kamu kurum ve kuruluşlarında işçilerle birlikte 3 milyon 341 bin kamu çalışanı istihdam edilmekte, yaklaşık iki milyon memur emeklisi bulunmaktadır. Kamu görevlileri arasından 16 bin kişinin sorununa çare üreten yetkililerin, geride kalan 3 milyon 325 bin çalışanı, iki milyon emekliyi yok sayması, büyük bir adaletsizliğin doğmasına neden olacaktır.  
Yine hâkim ve savcılarımıza yönelik olarak benzer bir uygulama 3 yıl kadar önce de hayata geçirilmiş ve hâkim ve savcıların maaşlarına 2014 yılının Aralık ayından itibaren bin 155 lira zam yapılırken, diğer Adalet teşkilatı çalışanları başta olmak üzere kamu görevlilerinin tamamı bu artıştan da mahrum bırakılmıştı.
Bu zam kararı, bütün memurları ve emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmeli, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken sıkıntıları görmezden gelinmemeli, verilen sözler unutulmamalı ve memurları mutlu edecek bir çalışmaya imza atılmalıdır.
Memurları altı ay boyunca 81,1 TL’ye mahkûm eden anlayış, bir kalemde hâkim ve savcılara bu paranın tam 37 katını vermeyi vaat ederken, diğer Adalet çalışanlarını ve tüm memurları yok saymaktadır. Hâkim ve savcılarımıza yönelik bir düzenleme yapılırken diğer kamu görevlileri bir köşeye atılmamalıdır. Hepimiz aynı ekonomik koşullar altında yaşıyorsak, istisnasız bütün ve memur emeklilerimiz de benzer bir iyileştirme zammını hak etmektedir” dedi.


kaynak:kamusen.org.tr




TAG